به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاريها، علي اکبر متکان معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم تحقيقات و فناوري پيش از ظهر امروز در نشست خبري اين معاونت به تشريح برنامههاي اين وزارتخانه در هفته دولت پرداخت و اظهار داشت: در هفته دولت بيش از 50 پروژه عمراني در دانشگاههاي کشور با اعتباري بالغ بر 86 ميليارد تومان به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي افزود: اين پروژههاي عمراني در دانشگاههاي ايلام، بوعلي همدان، بيرجند، سمنان، سيستان و بلوچستان، شهرکرد، شيراز، خرمشهر، کاشان، کردستان، گيلان، لرستان، مازندران، هرمزگان،يزد و علم و صنعت ايران به بهرهبرداري خواهد رسيد.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم بيشتر اين پروژهها را تاسيس خوابگاههاي دانشجويي،؛ کلاسهاي آموزشي، سلفسرويس، مسجد و خانه فرهنگ خواند و گفت: مهمترين پروژههاي مذکور به ساختمان مرکز اطلاعرساني علوم و فناوري در شيراز با اعتباري بالغ بر 11ميليارد تومان اختصاص دارد.
متکان همچنين اضافه کرد: در اين هفته ويژه برنامههاي مختلفي از جمله مسابقات ورزشي، قرآني، برگزاري نمايشگاه کتاب، تجليل از خانواده شهدا، و فرزندان ممتاز کارکنان و همچنين تقدير از کارکنان برگزيده وزارت علوم انجام خواهد شد.
وي انتشار گزارش عملکرد يک ساله وزارت علوم از سوي روابط عمومي را يکي ديگر از اين اقدامات خواند و يادآور شد: برنامههاي ويژهاي براي شروع سال تحصيلي در نظر گرفته شده که از سوي دبيرخانه ستاد بزرگداشت هفته دولت در وزارت علوم اطلاعرساني خواهد شد.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم در ادامه سخنان خود به بحث تغيير رؤساي دانشگاهها اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از مراسم معارفه وزير علوم برخي رسانهها بحث تغيير رؤساي دانشگاهها را مطرح کردند که وزير علوم همان زمان اعلام کرد که هيچ کاري را بدون مطالعه انجام نميدهد.
متکان با بيان اينکه چندين کارگروه مطالعاتي در حوزههاي مختلف مباحث مربوط به وزارت علوم را کارشناسي ميکنند، گفت: تغيير روساي دانشگاهها کاملا طبيعي است چون برخي از اين افراد به پايان دوره 4 يا 8 ساله خود رسيدهاند و برخي ديگر نيز به دلايل شخص و براي رسيدگي به مسائل علمي خود درخواست استعفا يا جابجايي را مطرح کردهاند.
وي با بيان اينکه کشور اکنون نيازمند چند هزار عضو هيئت علمي است، خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه دانشگاههاي کشور و ايجاد شهرکهاي دانشگاهي در شهرهايي مانند ملاير، شاهرود،کاشان، سمنان و دانشگاه بوعلي همدان احساس نياز به عضو هيئت علمي بيش از گذشته شده است.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم در همين زمينه اضافه کرد: تا کنون هيئتهاي علمي موردنياز دانشگاهها به دلايل مختلف به اندازه کافي جذب نشدهاند اما اکنون در برنامه وزارت علوم جذب متمرکز اعضاي هيئت علمي در دستور کار قرار گرفته که تا ديروز 6 هزار نفر در اين زمينه ثبت نام کردهاند.
متکان در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع انتقال بخشهايي از وزارت علوم به ساير استانهاي کشور اشاره کرد و يادآور شد: مسئوليت کارگروه انتقال به بنده سپرده شد که اکنون پيشنهاد نهايي اين موضوع آماده شده و بايد به وزير علوم تقديم شود تا وي اين پيشنهاد را در هيئت دولت نيز مطرح کند.
وي در ادامه به بخشي از دلايل لزوم اين انتقال اشاره کرد و گفت: اولين مسئله به احتمال وقوع زلزله در شهر تهران با توجه به گسلهاي مختلف و فعال برميگردد که موضوع انتقال راهي براي مقابله و کاهش خطرات احتمالي اين زلزله خواهد بود.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم همچنين يادآور شد: مسائل اجتماعي، بهداشتي، مسکن کارکنان در کنار مواردي چون آلودگي هوا و ترافيک شهر تهران از ديگر دلايل اين انتقال خواهد بود.
متکان همچنين با غيرطبيعي خواندن تمرکز بيش از حد موسسات و دانشکدههاي وزارت علوم در شهر تهران خاطرنشان کرد: پژوهشکدهها بايد حلقه ارتباطي علم با صنعت باشند که با رفتن صنايع مختلف به شهرستانها،حضور اين موسسات پژوهشي در شهر تهران معنايي نخواهد داشت.
وي در همين زمينه تصريح کرد: پيشنهاد ارائه شده اين است که تمام موسسات پژوهشي و پژوهشکدهها به غير از پژوهشگاه زلزله به شهرستانهاي ديگر منتقل ميشود.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم در ادامه اظهار داشت: در کنار اين موسسات، سازمان سنجش، سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي و موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزش عالي نيز در ليست انتقال قرار دارند که موسسه پژوهشهاي علمي و صنعتي احتمالا به ساوه يا قزوين منتقل خواهد شد.
متکان در ادامه با تاکيد بر اينکه هيچ دانشگاهي از شهر تهران منتقل نخواهد شد، اظهار داشت: با توجه به گسترش تحصيلات تکميلي و افزايش سه برابري آمار دانشجويان دوران ارشد و دکترا در 5 سال گذشته، برنامههايي در زمينه توجه ويژه دانشگاههاي تهران به اين مقاطع تدوين خواهد شد.
وي در خصوص وضعيت دانشگاه پيامنور نيز خاطرنشان کرد: دانشگاه پيامنور با توجه به نياز به فعاليت متمرکز در مرکز کشور دارند همچنان در حال بررسي بوده و در مورد آن به جمعبندي نهايي نرسيدهايم.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم در بخش ديگري از سخنان خود به برخي از مشوقهاي اين انتقال براي کارکنان وزارتخانه اشاره کرد و يادآور شد: ارائه تسهيلات ويژه و امکانات رفاهي مناسب در کنار برنامهريزي براي تکميل زيرساختهاي الکترونيک و تفويض اختيار برخي از بخشها براي اين انتقال در نظر گرفته خواهد شد.
متکان در خصوص مقصد اين انتقالها خاطرنشان کرد: مؤسسات پژوهشي بايد به استان منتقل شوند که سنخيت لازم با نوع فعاليت آن موسسات را داشته باشد و توانايي تامين امکانات لازم را فراهم کند.
وي با بيان اينکه بسياري از استانها براي اين مسئله اعلام آمادگي کردهاند گفت: نزديکي به مرکز کشور يکي از اولويتهاي انتقال خواهد بود که بر همين اساس قزوين، قم، مرکزي، کاشان و سمنان برخي از گزينههاي مدنظر هستند.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم همچنين به بحث ادغام موسسات موازي اشاره کرد و گفت: بعد از انتقال موسسات پژوهشي، مسئوليت آنها به يکي از دانشگاههاي استان واگذار خواهد شد.
متکان در ادامه اين نشست خبري به بحث تجميع دانشگاهها در تهران اشاره کرد و يادآور شد: موضوع تجميع دانشگاه علامه طباطباي از مدت پيش آغاز شده که همچنان ادامه دارد و اين موضوع براي دانشگاه خواجه نصير در ابتداي راه بوده و کميتهاي ويژه به دنبال مکانيابي آن در حاشيه شهر تهران هستند.
وي در ادامه به بحث بودجه دانشگاهها اشاره کرد و اظهار داشت: مبلغ بودجه عمراني دانشگاهها 810 ميليارد تومان بود که مجلس شوراي اسلامي 498 ميليارد تومان آن را تائيد کرد که در نتيجه 131 ميليارد تومان از بودجه سال گذشته کمتر است.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم با بيان اينکه در اين شرايط دانشگاهها در موضوع تجهيزات و تعميرات با مشکل بودجه مواجه هستند خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته قرار است با اصلاحيه وزارت علوم اين کسري بودجه جبران شود.
متکان در پايان با اشاره به تشکيل کميته ويژه براي تجميع برنامههاي مشترک معاونتهاي اداري مالي فرهنگي دانشجويي و صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم تصريح کرد: اين کميته با هماهنگي لازم فعاليتهايي چون ساخت پرديس شهدا در 26 دانشگاه کشور را آغاز کرده و مواردي چون تاسيس خانه فرهنگ و سالنهاي ورزشي را نيز در دستور کار دارد و موضوع واگذاري خوابگاههاي دانشجويي به بخش خصوصي را دنبال ميکند.
معاون توسعه منابع و مديريت نيروي انساني وزارت علوم جزئياتي از انتقال وزارت علوم از استان تهران، علت تغيير برخي رؤساي دانشگاهها و ساير مسائل روز مربوط به اين وزارتخانه تشريح کرد.